Контроль швидкості на дорогах: у поліції підбили підсумки першого місяця використання камер

07 листопада 18:05

З 8 жовтня на українських дорогах зафіксовано понад п'ять тисяч порушень швидкісного режиму.

 

За перший місяць використання патрульними радарів контролю швидкості TruCAM зафіксовано понад п'ять тисяч порушень на українських дорогах. Про це в інтерв'ю delo.ua повідомив начальник Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький. З 8 жовтня радари використовувалися в тестовому режимі, з 16 порушників почали штрафувати.

"Наразі зафіксовано понад 5 тис порушень. Це при тому, що патрульна поліція тиждень працювала в пілотному режимі. Але наша мета – не "набити" якомога більше постанов, а попередження цих порушень", - зазначив Білошицький.

За словами правоохоронця, можна було б зробити більше, але патрульні цілеспрямовано публікують список доріг, на яких чергують поліцейські з TruCAM і виставляють попереджувальні знаки про те, що ведеться фото - і відеофіксація правопорушення. "Якщо водій знизить швидкість через те, що ми там, це додатково превентивний метод", - пояснює він.

За словами Олексія Білошицького, кількість доріг, на яких чергуватимуть патрульні з цими пристроями, збільшуватиметься. Зараз у поліцейських є 25-26 робочих камер.

"Буде більше. Ці пристрої проходять перевірку. Скільки буде перевірок, на стільки і збільшимо... Зі збільшенням кількості пристроїв ми збільшуватимемо кількість точок. Про всі нові точки ми інформуватимемо громадськість", - додав поліцейський.

З 8 жовтня патрульна поліція почала використовувати на українських дорогах радари TruCam, а з 15 – виписувати штрафи. За перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год передбачений штраф у 255 гривень, більш ніж на 50 км/год – 510 гривень.

Поліцейські з радарами чергують на проспектах Бажана і Перемоги в Києві, а також на автомобільних дорогах у Київській, Волинській, Донецькій, Житомирській, Івано-Франківській, Миколаївській, Полтавській, Рівненській, Чернівецькій, Чернігівській, Львівській, Одеській та Закарпатській областях.

З 1 січня дозволена швидкість руху в населених пунктах країни становить 50 км/год. Докладніше про ефективність обмежень швидкості у протидії збільшенню кількості ДТП читайте у матеріалі Олександра Сергієнка "Чи врятують українців 50 км на годину, або Новорічний "подаруночок" від МВС" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".