Консул РФ буде знову допущений до затриманих військовим ГРУ РФ тільки через 1-2 місяці – Лубківський

01 червня 15:01

Таке рішення зумовлене важливістю медичної реабілітації затриманих військовослужбовців, а також обсягом роботи, яку необхідно провести слідчим.

 

Наступне відвідування російським консулом затриманих спецназівців РФ Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова може відбутися не раніше, ніж через 1-2 місяці, написав на своїй сторінці в Facebook радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

За словами Лубківського, таке рішення зумовлене важливістю медичної реабілітації двох затриманих і заарештованих в Україні військовослужбовців ГРУ РФ, а також обсягом роботи, яку необхідно провести слідчим.

При цьому радник голови СБУ запевнив, що затримані військові отримують всю необхідну медичну допомогу.

"Курс лікування триває. У той же час, активно і ефективно працюють наші слідчі - заарештовані не менш активно співпрацюють зі слідчими, дають свідчення. В цілому, графік дуже напружений!" – додав Лубківський.

Шановні друзі,Як і обіцяв, в черговий раз інформую вас ситуацію навколо затриманих і заарештованих громадян Російської...

Posted by Markian Lubkivskyi on 1 Червень 2015 р.

Як повідомлялося, російський консул назвав затриманих військових ГРУ РФ "найманцями" і "поліцейськими ЛНР". Пізніше Російське посольство спростувало визнання затриманих в Україні спецназівців РФ найманцями.

Олександр Александров і Євген Єрофєєв були затримані українськими військовими на території Донбасу. Спецназівців перевезли до Києва – тут вони дали розгорнуті показання щодо своїх дій та мету перебування в Україні.

27 травня заарештований російський військовий Євген Єрофєєв подав скаргу на рішення Шевченківського суду столиці про його арешт. На відміну від Єрофєєва, Олександр Александров не буде оскаржити свій арешт.