Комітету Ради запропонували створити в Україні "реєстр сексу"

18 жовтня 14:08

Фіксувати інтимні стосунки передбачено за допомогою мобільного додатку.

 

У комітет Верховної Ради з питань прав людини надійшла письмова пропозиція створити державний реєстр (добровільний) осіб, які почали статеве життя, або, якщо скорочено, "реєстр сексу", повідомила голова комітету Ірина Суслова.

Ініціатива належить київському адвокату Андрію Хилько. Повний текст проекту він выхожил на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, метою реєстру є спонукання, підтримка громадян у створенні і розвитку здорової сім'ї, безпечної інтимного життя. Ідея полягає в тому, щоб створити мобільний додаток, в якому громадяни добровільно зможуть реєструвати початок сексуальних стосунків з внесенням прізвища, імені та по батькові, дати народження, чинного мобільного контакту.

"Відображення "пара" активується коли обидва партнери підтверджують смс кодами свою реєстрацію "зв'язок", які приходять на мобільні номери, але код партнера має ввести інший партнер на власному мобільному, аби зафіксувати згоду на стосунки", – написав Хилько.

"Основними "червоними лініями" буде виявлення громадян які наприклад дуже часто (щотижня) реєструються з новими партнерами утворюючи "нові пари", але при цьому переслідують мети виключно сексуального задоволення, або мають венеричні захворювання та свідомо їх передають іншим. Для цього в онлайн додатку буде передбачена неможливість реєстрації пари якщо партнер вже зареєстрований або є повідомлення від попередніх партнерів про тяжкі статеві захворювання які невиліковні ,або якщо відносно партнера відбувається слідство щодо зґвалтування, тощо", - зазначає автор.

Андрій Хилько / Facebook

Андрій Хилько / Facebook

Андрій Хилько / Facebook

У грудні 2018 р. рада прийняла поправки до Закону про насильство в сім'ї. Нововведення набули чинності в січні цього року. В суспільстві нові законодавчі норми відразу ж охрестили "законом про секс", а в соціальних мережах та ЗМІ з'явилося багато жартів на тему "розписки про секс". Детальніше про зміни в законодатество і особливості реакції українців читайте в матеріалі психолога Антоніни Юрченко "Мовчання - не знак згоди"