Командувач ООС звернувся до жителів українського Донбасу

20 травня 21:36

У зв'язку з загостренням на фронту генерал Наївши розпорядився вжити заходів для забезпечення безпеки цивільного населення в зоні ООС.

 

Командувач Об'єднаними силами генерал Сергій Наєв звернувся до цивільного населення Донецької та Луганської областей по обидві сторони лінії розмежування. Звернення поширив прес-центр штабу ООС увечері в неділю, 20 травня.

Наєв повідомив, що у зв'язку із загостренням ситуації фронті були прийняті заходи і віддано розпорядження, спрямовані на поліпшення ситуації з безпекою та попередження жертв серед мирного населення. Зокрема, командувач віддав наказ військовослужбовцям надавати всебічну підтримку спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"Українські воїни ніколи не використовувати цивільне населення як живий щит і ніколи не розглядали мирне населення як об'єкт атаки", - підкреслив генерал.

Як повідомлялося, 20 травня російські окупанти обстріляли зі ствольної артилерії житлові квартали Зайцевого Бахмутського району Донецької області, зруйнувавши два будинки місцевих жителів.

У ніч на 18 травня бойовики російсько-окупаційних формувань обстріляли приватний сектор селища Троїцьке в Донецькій області. В результаті обстрілу загинули 13-річний хлопчик та його 39-річний батько. 36-річну мати і 18-річного сина госпіталізовані з мінно-вибуховими травмами і важкими осколковими пораненнями. Житловий будинок в результаті попадання 152-мм артилерійського снаряда був знищений повністю. Бойовики вели вогонь з окупованого Первомайського Луганської області.

ГПУ повідомила про наміри передати матеріали про цей злочин до Міжнародного кримінального суду в Гаазі.