Коломойський пообіцяв п'ять років "нудити всім назло"

06 серпня 15:23

Олігарх зазначив, що за Конституцією Україна своїх громадян не видає.

 

Олігарх Ігор Коломойський заявив, що не збирається залишати Україну і буде "п'ять років нудити всім на зло". Про це він розповів в інтерв'ю російському виданню РБК.

Мова йде про слідство щодо Коломойського, яке, за словами джерел видання Daily Beast, веде американське ФБР. Слідство ретельно вивчає потенційні фінансові злочини, зокрема відмивання грошей. Джерела розповіли, що розслідування є масштабним і триває досить давно. Звинувачення Коломойському не пред'являли.

За даними видання, у розслідування залучена в тому числі прокуратура північного округу Огайо. Крім того, з позовом у ФБР проти Коломойського звернувся його колишній бізнес-партнер Вадим Шульман, повідомляло видання "Новое время", не розкриваючи деталей позову.

"Жодне Daily Beast не може там нічого публікувати, тому що воно ні хріна не знає і харчується тільки плітками і чутками. І ніхто про це не може знати, поки не пред'явлено обвинувачення, або вони тихенько перевірять і закриють. Цілком ймовірно, що може бути. Але мені нічого невідомо", - сказав Коломойський.

У відповідь на питання, чи приїжджало ФБР до Києва олігарх повідомив, що "ФБР приїжджає в Київ весь час".

"Приїхати в Україну заради видачі? Треба приїхати з рішенням суду, по-перше; по-друге, за Конституцією Україна своїх громадян не видає. Максимальна кількість людей хотіли б, щоб я кудись поїхав, але не дочекаються. Буду п'ять років всім нудити тут зло", - зазначив Коломойський.

Детальніше про зростаючі проблеми Коломойського і увагу до нього з боку США читайте в статті Юлії Самаєвої і Тетяни Силіної "Тест на Коломойського" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".