Колмогоров порівняв своє звільнення з поверненням із полону

07 листопада 13:11

Прикордонник вірить в об'єктивний перегляд справи і збирається повернутися на службу.

 

Звільнений з-під варти прикордонник Сергій Колмогоров заявив, що сподівається на об'єктивний перегляд його справи в суді першої інстанції, додавши, що його "фактично витягли з полону".

"Я думаю, що надалі ми дійдемо до істини, без неї нікуди не дінешся. Я думаю, все буде нормально, Ми сподіваємося на об'єктивний розгляд справи", - сказав Колмогоров на прес-конференції, пише УНІАН.

Він додав, що в той день зробив би все так само, тому що "виконував законний наказ, мав законні підстави".

"Що стосується суду: ми сподівалися і вірили в адекватність тих же судів, їх адекватне рішення. Більше не знаю, що ще сказати", - додав Колмогоров.

Також він додав, що обов'язково повернеться на службу в прикордонні війська.

"Я думаю, я вже відпочив достатньо. На службу обов'язково, в будь-якому випадку я повернуся. Це навіть не обговорюється, іншого варіанту немає", - заявив він і додав, що згідно з рішенням Вищого спецсуду його відновили у військовому званні.

Читайте також: Гібридокомандувач

Як повідомлялося, 6 листопада Вищий спецсуд із розгляду цивільних і кримінальних справ відправив на перегляд справа прикордонника Сергія Колмогорова, засудженого за звинуваченням у навмисному вбивстві. Суд задовольнив касацію захисту і скасував вирок суду першої інстанції та ухвалу суду апеляційної інстанції. Колмогорова звільнили в залі суду.

Нагадаємо, що 15 листопада 2016 року Приморський райсуд Маріуполя засудив Колмогорова до 13 років в'язниці за умисне вбивство. Суд визнав, що ввечері 7 вересня 2014 року обвинувачений умисно розстріляв із автомата автомобіль Skoda на околиці Маріуполя, що спричинило загибель 30-річної пасажирки - мешканки Донецька Інни Рожкової.

Колмогоров стверджує, що виконував наказ командування про зупинення підозрілого автомобіля, водій якого проігнорував законні вимоги військовослужбовців.