Колишній протоієрей намагався продати реліквії на 500 тисяч доларів

08 квiтня 00:03

Вони належали митрополиту київському УПЦ МП Володимиру.

 

Співробітники прокуратури Київської області спільно з співробітниками поліції затримали колишнього протоієрея, який намагався продати за 500 тисяч доларів 21 старовинну церковну реліквію, повідомили в прес-службі ГПУ.

"У центрі столиці співробітники прокуратури Київської області спільно з співробітниками поліції затримали колишнього протоієрея, який намагався продати за 500 тисяч доларів США 21 старовинну церковну реліквію, яку особисто носив митрополит Київський і всієї України Володимир", - йдеться в повідомленні.

6 грудня регламентний комітет відмовився визнати подання ГПУ на Новинського законним, мотивованим та обґрунтованим. У той же час комітет зазначив, що подання ініційовано та подано належним чином.

Генпрокуратура підозрює Новинського в тиску на керівництво Української православної церкви Московського патріархату, зокрема – в посібництві незаконному позбавленню волі митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинко), організованого на складі екс-президента Віктора Януковича, екс-главою МВС Віталієм Захарченком та колишнім начальником київської міліції Валерієм Коряком.