Клімкін заявив про потенційну небезпеку для громадян України в Білорусі

14 вересня 06:40

Після викрадення українця Гриба варто виважено підходити до поїздок в Білорусь.

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що небезпека для громадян України існує не тільки на території Росії, але може підстерігати і в Білорусі.

"Давайте чесно скажемо – після того, як Павло Гриб зник з території Білорусі, ми повинні говорити про небезпеку перебування наших громадян не тільки на російській території", - сказав Клімкін в інтерв'ю "Укрінформу".

"Зараз у нас склалася ситуація, коли ми бачимо, що російські спецслужби діють також на території Білорусі, і я вважаю, що українські громадяни повинні зважувати, яким чином туди (в Білорусь – ред.) їздити", - сказав глава МЗС України.

Нагадаємо, що 24 серпня на території Білорусі зник 19-річний громадянин України Павло Гриб. Він виїхав у Гомель для зустрічі з росіянкою, з якою познайомився в соцмережах. Про зникнення сина заявив відставний офіцер Державної прикордонної служби України, військовий капелан Ігор Гриб.

7 вересня стало відомо, що зниклий у Білорусі українець Павло Гриб знаходиться в СІЗО Краснодара (РФ) за звинуваченням у тероризмі.

Пізніше МЗС України висловив протест з-за затримання ФСБ РФ українця Гриба і зажадав невідкладно забезпечити доступ українських консулів до затриманого.

Напередодні повідомлялося, що 19-річного громадянина України Павла Гриба заарештували в Краснодарі до 17 жовтня.