Клімкін закликав дипломатів з ЄС і G7 відвідати судовий процес над українцем Грибом у РФ

06 листопада 20:07

Глава МЗС вимагає від Росії допустити українських медиків до заарештованого з інвалідністю.

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін звернувся до керівництва країн Європейського Союзу та "Великої сімки" із закликом відправити своїх представників до РФ для присутності на судовому засіданні у справі викраденого російськими спецслужбами українського громадянина Павла Гриба, що відбудеться 7 листопада.

"Терміново звернувся до країн ЄС і G7 направити представників на судове засідання у справі Павла Гриба завтра. Світ повинен бачити російське псевдоправосуддя в дії", - написав міністр на своїй сторінці в Twitter увечері в понеділок, 6 листопада.

Він також в черговий раз зажадав від російської сторони допустити до Гриба, який є особою з інвалідністю і страждає від хронічного захворювання, українських медиків.

"Вимагаємо забезпечити українським лікарям доступ до Павла Гриба. Людина потребує допомоги, а над ним знущаються, не гребуючи здоров'ям і життям", - додав дипломат.

Читайте також: Російський слідчий не дозволив викраденому українцю Грибу зустрітись з батьком

Нагадаємо, 24 серпня на території Білорусі зник 19-річний громадянин України Павло Гриб. Він виїхав у Гомель для зустрічі з росіянкою, з якою познайомився в соцмережах. Про зникнення сина заявив відставний офіцер Державної прикордонної служби України, військовий капелан Ігор Гриб.

7 вересня стало відомо про те, що зниклий у Білорусі українець Павло Гриб знаходиться в СІЗО російського міста Краснодар за звинуваченням у тероризмі.

Суд заарештував його до 17 жовтня. Пізніше Жовтневий районний суд Краснодара продовжив його арешт до 4 січня 2018 року.

При цьому, незважаючи на численні звернення Києва, російські влади не пускають українських лікарів до Грибу. Зниклий хлопець має інвалідність і змушений постійно приймати підтримуючі препарати.