Київський музей тоталітаризму розмістять на ВДНГ

17 вересня 06:36

Презентація відбудеться на наступному тижні, хоча концепції музею ще немає.

 

У Києві в Національному комплексі "Експоцентр України" (ВДНГ) відкриють "Музей тоталітаризму". Презентація музею відбудеться вже наступного тижня, повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерела в Київській міській державній адміністрації.

Самій концепції музею ще немає, відомо стільки, що в нього планують звести "декомунизовані" пам'ятники не тільки з Києва, а з усієї України. Заклад буде назватися "Музей монументальної пропаганди СРСР".

Створювати музйе будуть за рахунок інвестиційних коштів, а відкриття приурочать до 100-річної річниці Жовтневого перевороту.

Читайте також: Декомунізація в Україні повинна бути завершена – Порошенко

Раніше київський міський голова Віталій Кличко повідомив, що меморіальні дошки і пам'ятники, які демонтували у столиці, вже звезли на відкриту площадку в Жулянах.

"Ми ведемо попередні переговори з деякими установами, де є майданчики, на яких можна було б розмістити музей тоталітаризму. Але остаточне рішення про те, де саме він буде знаходитися, має прийняти Київрада", – зазначав мер Києва.

Міністерство культури виступило за створення музею тоталітаризму ще навесні 2015 року. Ініціатива створити такий музей обговорювалася серед експертів, парламентарів, дисидентів та громадських діячів.