Київські школярі почали тестувати електронний учнівський квиток

27 лютого 11:04

Після квесту "З валідатором на ти" вибрали 50 столичних учнів, які продовжать тестувати нову систему.

 

36 столичних шкіл взяли участь в проєкті КМДА з тестування нового учнівського електронного квитка. Про це повідомляє пресслужба Київської міської ради.

"Сьогодні учнівські квитки отримають 28 тисяч школярів. Хочу підкреслити, що учнівський квиток – це не просто проїзний для учнів. Картка багатофункціональна, і поступово в ній з'являтимуться нові сервіси. Адже користуватися перевагами життя в розумному місті мають як дорослі, так і підростаючі кияни", – зауважив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров.

Відомо, що презентація проєкту відбулася в школі №80. Саме цей навчальний заклад є одним з осередків Kyiv Smart City School.

Ознайомлення з нововведенням відбулося з допомогою квесту "З валідатором на ти", в якому учні повинні були пересуватися громадським транспортом різними smart-локаціями. Наразі відомо, що нову систему продовжать тестувати 50 учнів, яких вибрали організатори.

"Протягом лютого-березня вони мають залишати відгуки у соцмережах про учнівський квиток, відмічаючи їх хештегами #smartпокоління та #ятестуюеквиток. Ця інформація буде використана для вдосконалення сервісу", - повідомляє пресслужба відомства.

Зазначається, що троє найактивніших учасників отримують призи.

Наразі в усіх київських школах відбувається збір даних для виготовлення таких квитків для учнів з 1 по 10 класи.

"Усі електронні учнівські квитки буде виготовлено за рахунок міського бюджету, тому кошти від батьків не збиратимуть. Повністю на Електронний учнівський квиток місто перейде тільки після того, як усі школи зберуть необхідну інформацію" -, йдеться в повідомленні.

Раніше з'явилася карта з місцями в Києві, де можна придбати або поповнити офлайн Єдиний електронний квиток. Карту у Facebook опублікував директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Київської міської держадміністрації Юрій Назаров. За словами Назарова, наразі в Києві понад 300 місць продажу та поповнення е-квитка на зупинках громадського транспорту та понад 40 місць на 17 станціях київського метро. Окрім того, поповнити картку можна в Особистому кабінеті киянина або у додатку Kyiv Smart City.