Київська влада не давала дозволу щодо ковзанки на Банковій — радник Кличка

12 грудня 18:56

Ігор Луценко зазначив, що територія перед Офісом президента перебуває на балансі ОП, однак існують правила благоустрою Києва.

 

Столична влада не давала дозволу на встановлення безкоштовної ковзанки перед на вулиці Банковій, де розташований Офіс президента, повідомив радник міського голови Києва Ігор Луценко. Він зазначив, що фактично територія на Банковій буде перекрита до 10 лютого.

"Банкову перегородила ДУСя, в рамках "безоплатного соціального проекту - філіалу "Зимової країни на ВДНГ" на Банковій. Тобто на Банковій аж до 10 лютого (!) буде рекламуватися Зимова країна ВДНГ методом установки безкоштовного катка, клас. Отримано цей лист лише сьогодні. Дозволу станом на зараз Київ на встановлення катка не давав. ВДНГ переїхала з ВДНГ на Банкову - здається, все так, як у серіалі "Слуга народу", - повідомив Луценко.

За його словами, це виглядає поганим прикладом для інших, адже "якщо президенту можна, то чому звичайним громадянам не можна самовільно ставити МАФи, шлагбауми, паркани і тп?"

"Територія знаходиться на балансі ОП (чи ДУСі), але існують же правила благоустрою в Києві, і взагалі правила загальної поваги до сусідів по місту", - додав Луценко.

Раніше повідомлялося, на подвір'ї перед входом до Офісу президента України вирішили поставити ялинку та спорудити новорічну ковзанку. Як розповів генеральний директор Національного комплексу "Експоцентр України" Євген Мушкін, ковзанка має популяризувати проєкт "Зимова країна на ВДНГ", а також інші заходи Експоцентру, а усі виручені кошти від яких йдуть на відновлення державного ВДНГ.

Ковзанка буде розміром 12х28 метрів, тобто загалом близько 300 квадратних метрів льодового покриття. Відкрити її планують напередодні Нового року – близько 28-29 грудня, хоча все залежатиме від погодних умов. Працюватиме вона до 19 січня. Демонтувати її планують до 10 лютого.