Київська область обмежує пересування на період вихідних і Великодніх свят

10 квiтня 16:12

Аналогічні заходи прийняті в Івано-Франківській, Волинській, Закарпатській та Львівській областях.

 

Київська обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій рекомендувала органам місцевого самоврядування Київської області обмежити пересування і перебування людей у громадських місцях на період з 11 по 13 квітня і з 18 по 21 квітня. Про це повідомляє пресслужба Київської обласної державної адміністрації.

В Івано-Франківській, Львівській, Волинській, Закарпатській областях ввели комендантську годину, який передбачає обмеження на пересування. Тут заборонено виходити на вулицю і перебувати в громадських місцях з 13:00 11 квітня до 06:00 13 квітня.

"Комісія вирішила: рекомендувати органам місцевого самоврядування Київської області обмежити пересування і перебування людей у громадських місцях у період вихідних та святкових днів (з 13:00 11 квітня до 06:00 13 квітня, з 13:00 18 квітня до 06:00 21 квітня)", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що на вихідних буде посилено контроль за дотриманням встановлених обмежень на території населених пунктів, у тому числі в парках, скверах, лісопаркових зонах та в місцях масового перебування людей.

Крім того, при виявленні в організованих трудових колективах хворих на коронавірус потрібно буде застосовувати обмежувальні протиепідемічні заходи до суб'єктів господарювання на 14 днів і складати план ліквідації осередку інфекційного захворювання.

Станом на 10 квітня в Україні офіційно підтверджено 2203 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 69 летальних, 61 пацієнт одужав. За добу зафіксовано 311 нових випадків.

В Україні з 12 березня діє карантин. Зокрема в країні заборонені регулярні і нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні. Також заборонені залізничні перевезення, припинено авіасполучення як внутрішнє, так і міжнародне.

При цьому 16 березня Україна закрила кордони для іноземців. В рамках заборони на територію країни не можуть в'їхати іноземці та громадяни без громадянства. В кінці березня Україна повністю закрила свої кордони.