Київрада запропонувала парламенту скасувати безкоштовний проїзд для депутатів

28 листопада 16:36

Автор проекту звернення аргументувала позбавлення депутатів транспортних пільг війною на сході України.

 

Київська міська рада звернувся до Верховної Ради та Кабінету міністрів України про скасування права народних депутатів і депутатів місцевих рад на безкоштовний проїзд.

"В умовах сьогодення, в період війни на сході України, депутати Київської міської ради, вважають недоцільним за рахунок державного бюджету України та відповідних місцевих бюджетів забезпечувати народних депутатів та депутатів місцевих рад безоплатним проїздом. Тому ми пропонуємо внести зміни до чинного законодавства України, скасувавши права народних депутатів та депутатів місцевих рад на безоплатний проїзд", - зазначила ініціатор відповідного проекту рішення, депутат Київради Алла Шлапак.

Як зазначає прес-служба Київради, згідно з чинним законодавством, у кошторисі Верховної Ради передбачено видатки кожному народному депутатові для компенсації вартості проїзду територією України. А депутати місцевої ради мають право безплатного проїзду на залізничному, автомобільному і водному транспорті незалежно від форми власності, а також на всіх видах міського пасажирського транспорту (за винятком таксі) на території відповідної ради.

Як повідомлялося, у 2013 році в робочі дні в середньому за добу метрополітеном безкоштовно скористалося 399,9 тис. пасажирів, що склало 30,4% по відношенню до пасажирів, що оплачують проїзд. Крім того обстеження виявило, що в метрополітені їздять 45 осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, і дев'ять народних депутатів.