Київ розірвав договір з компанією, яка не побудувала мережу Wi-Fi у метро

13 лютого 12:39

Компанія Mosquito Mobile за три роки не змогла побудувати мережу Wi-Fi в метро. Оголосять новий тендер.

 

Київська міська державна адміністрація розірвала інвестиційний договір з ТОВ "Москіто Мобайл" про будівництво мережі Wi-Fi в київському метрополітені, укладений у грудні 2014 року. Відповідне оголошення розміщене в столичній газеті "Хрещатик".

Директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров повідомив агентству "Укрїнські новини" про те, що новий тендер буде оголошений до кінця березня.

Умови тендеру буду визначені пізніше, однак на даний момент основною умовою визначено надання доступу до мережі інтернет на безоплатній основі на всіх станціях метрополітену. До тендеру будуть допущені міжнародні та українські компанії.

Наприкінці 2014 року КМДА і "Фидомобайл" (надає послуги під брендом Mosquito) підписали договір вартістю 100 млн грн про будівництво мережі Wi-fi в Київському метрополітені.

У жовтні 2017 року ЗМІ повідомляли про те, що проект з будівництва мережі Wi-Fi в київському метро заморожений, а компанія Mosquito Mobile в спішному порядку намагається знайти нового інвестора.