Кількість загиблих в результаті обстрілу бойовиками автобуса під Волновахою досягла 12 осіб

13 сiчня 23:16

Прокуратура Донецької області розслідує злочин за статтею "терористичний акт".

 

У лікарні від отриманих в результаті обстрілу пасажирського автобуса поблизу Волновахи поранень померла жінка.

"При обстрілі українського блокпоста представниками так званої ДНР, жінка отримала серйозні травми і була доставлена в лікарню у вкрай важкому стані. Лікарі боролися за її життя, однак врятувати постраждалу не вдалося", - повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації з посиланням на дані департаменту охорони здоров'я.

Пізніше стало відомо про смерть в лікарні чоловіка.

"Разом - вже 12 убитих", - написав глава міліції Донецької області В'ячеслав Аброськін на своїй сторінці Facebook.
Таким чином, серед загиблих п'ятеро чоловіків і сім жінок.

Раніше повідомлялось, що на стаціонарному лікуванні залишаються 17 постраждалих, 16 з яких в Волновасі, а один транспортований в Маріуполь. Усім їм надається необхідна медична допомога, стверджують в Донецькій облдержадміністрації.

Прокуратура Донецької області заявила, що бойовики при обстрілі дороги "Донецьк-Маріуполь" в районі Волновахи використовували 40 снарядів установки "Град".

"Знаючи, що автодорогою "Донецьк-Маріуполь" переміщаються тільки цивільні особи і не припиняється рух пасажирського транспорту, терористи здійснили прицільний удар з використанням системи реактивного залпового вогню "Град", використавши понад 40 снарядів", - наголошується в повідомленні прокуратури.

Прокуратура Донецької області контролює хід розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт), повідомляється в заяві прокуратури Донецької області.

Читайте також: Гальчинський розповів про слабкі місця та "дірки" коаліційної угоди

Як і в ситуації з малазійським "Боїнгом", офіційні канали терористичних угруповань "ДНР" і "Новоросії" повідомили про успішний обстріл блокпосту української армії в районі Волновахи, коли стало відомо про жертви серед мирних - відхрестилися від нього.

Представник генерального штабу Міноборони заявив, що обстріл був здійснений з Докучаєвська, де перебували представники російських ЗМІ.

За його словами, вже встановлено, що в Докучаєвську перебували кореспонденти місцевих і російських телеканалів для того, щоб знімати сюжети про те, як українські військові будуть стріляти у відповідь.