Керівництво "Укроборонпрому" звільнило директора "Львівського авіаремзаводу"

08 листопада 16:14

На підприємстві знайшли порушення у частині фінансово-господарської діяльності та виявили проблеми із прозорістю закупівель матеріалів.

 

Керівництво ДК "Укроборонпром" у середу, 8 листопада, звільнило директора ДП "Львівський державний авіаційно-ремонтний завод" (ЛДАРЗ) Олександра Кравчука, повідомляє прес-служба концерну.

Відповідне рішення під час наради з керівниками львівських підприємств-учасників ДК оголосив заступник генерального директора ДК "Укроборонпром" Володимир Кострицький.

Звільнення керівника "Львівського авіаремзаводу" пов'язане з чисельними фактами порушень та недоліків у фінансово-господарській діяльності підприємства, а також ігноруванням основних засад політики прозорості закупівель.

"За виявлені порушення керівника підприємства було притягнуто до дисциплінарної відповідальності, а виявлені у 2016-2017 роках матеріали щодо розтрати службовими особами ДП "ЛДАРЗ" коштів під час закупівлі товарно-матеріальних цінностей у взаємопов'язаних комерційних структур спрямовані до правоохоронних органів та зараз досліджуються у рамках кримінальних проваджень", - розповіли у держконцерні.

Крім того, в "Укроборонпромі" наголосили на тому, що раніше відсторонений від посади директор "ЛДАРЗ" продовжував ігнорувати та не виконувати розпорядчі документи концерну, через що й втратив посаду.

"Слід зазначити про свідоме ігнорування та небажання вже відстороненого керівника ДП "ЛДАРЗ" виконувати розпорядчі документи концерну, а саме: організувати повноцінну комплексну систему безпеки, здійснювати прозорі закупівлі на торговому електронному майданчику, дотримуватись вимог внутрішньої кооперації, що розширює спектр замовлень підприємства-учасників концерну, зменшує собівартість продукції та послуг, підвищує ефективність діяльності, тощо. Через умисне, демонстративне невиконання керівником підприємства наказів та розпоряджень концерну, контракт розірвано", - наголосили у ДК "Укроборонпром".

Під час наради Володимир Кострицький наголосив на важливості проведення у ДК антикорупційних заходів та дотримання усіма підприємствами концерну політики прозорості закупівель. Зокрема, неприпустимість співпраці з фірмами-"прокладками", фіктивними фірмами або такими, які фігурують у чисельних кримінальних провадженнях.

Керівники підприємств нестимуть персональну відповідальність за вибір постачальників, закупівлю комплектуючих і дотримання вимог законів та розпорядчих документів концерну щодо внутрішньої кооперації.

Нагадаємо, за фактом розкрадання майна на "Львівському авіаремзаводі" раніше були відкриті кримінальні провадження №42014140410000047, №1201500080007719 і №32014020000000106. У рамках цих проваджень у 2016 році Міністерство внутрішніх справ досліджувало питання, пов'язане з організацією поставок на підприємство комплектуючих та інших товарно-матеріальних цінностей суб'єктами господарювання.

При цьому деякі із цих підприємств слідчі Служби безпеки України раніше підозрювали в легалізації й відмиванні коштів, отриманих злочинним шляхом (к/п – №22013150000000012). Сотні мільйонів гривень виводилися у "тінь" через найбільший міжрегіональний конвертаційний центр (к/п №32014100080000045 Державної фіскальної служби України).

Детальніше про схеми розкрадання бюджетних коштів, які виділяються на виконання державного оборонного замовлення, читайте у матеріалі Дмитра Менделєєва "Шатуни з оборонки…" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".