Керівництво ОРЛО перешкоджає відновленню цивільної інфраструктури – СЦКК

30 листопада 10:53

Бойовики навмисне затягують відновлення електропостачання Катеринівки.

 

Керівництво ОРЛО навмисно затягує відновлення об'єктів цивільної інфраструктури в Донбасі, заявила українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК), передає прес-центр штабу АТО в Facebook.

Зазначається, що на адресу СЦКК надійшла заявка від компанії "Луганське енергетичне об'єднання" щодо сприяння в організації ремонтно-відновлювальних робіт повітряної лінії електропостачання 6 кіловольт в районі села Катеринівка у Луганській області.

Актуальність аварійних робіт викликана тим, що мешканці Катеринівки вже 9 діб перебувають без електропостачання. Враховуючи погіршення погодних умов і зниження температури, погіршуються умови проживання, сказано в повідомленні.

"Українська сторона СЦКК в найкоротші терміни забезпечила отримання гарантій безпеки від підрозділів Збройних Сил України за наданою заявкою на той час, як з боку ОРЛО таких гарантій немає", - повідомляють у прес-центрі.

Підкреслюється, що російська сторона СЦКК, як і керівництво бойовиків, не вважають зазначені аргументи важливими для цивільного населення Катеринівки.

"Керівництво ОРЛО протягом тривалого часу показує свою незацікавленість і створює перешкоди з відновлення цивільної інфраструктури Донбасу", - зазначили в СЦКК.

Напередодні в СЦКК повідомили про те, що бойовики терористичної організації "ДНР" навмисно відключили від електропостачання населений пункт Травневе в Донецькій області.