Керівництво ДБР вивозили із закритої вечірки на службовому бусі під прикриттям парасольок — Bihus.info

04 грудня 11:57

Минулого тижня в ДБР святкували річницю.

 

Керівництво Державного бюро розслідувань минулого тижня зібралося в київському ресторані Vero Vero на закриту вечірку, звідки працівників потайки вивозили на службовому автомобілі. При цьому як зазначає Bihus.info, вечірку до "річниці ДБР" влаштували через 10 днів після появи в мережі записів з кабінету керівника органу Романа Труби, тобто 29 листопада.

За даними журналістів, у ресторан прибули Роман Труба, його перша заступниця Ольга Варченко, а також вдалось ідентифікувати співробітників львівського управління ДБР. Зустріч відбулась з нагоди старту роботи бюро і керівництва ним Романа Труби.

Щоправда, коли учасники вечірки помітили журналістів, то викликали поліцію, яка зацікавилась автомобілем преси. А після того, як Bihus.info звернулося в ДБР за коментарем про святкування, керівництво бюро вирішили вивозити з вечірки потайки. Так, для цього до ресторану подали службовий автобус, а пасажирів випускали із закладу під прикриттям парасольок.

Нагадаємо, в кінці вересня в кабінеті Романа Труби виявили апаратуру для прослуховування. У бюро допустили витік службової інформації, що може зашкодити розслідуванню низки кримінальних справ.

Увечері 19 листопада Telegram-канал "Трубу прорвало" оприлюднив компрометуючі записи, на яких голос нібито директора ДБР Романа Труби обговорює припинення низко обшуків за командою нібито генпрокурора Руслана Рябошапки і глави Офісу президента Андрія Богдана.

Як повідомлялося, 3 грудня Верховна Рада прийняла у другому читанні і в цілому законопроєкт про внесення змін до закону "Про Державне бюро розслідувань" щодо вдосконалення діяльності відомства.

Детальніше про те, як скандал з прослуховуванням в ГБР і неприємними подробицями вплинув на позиції Романа Труби і відбилася зміна влади на поведінку правоохоронців в цілому читайте в матеріалі Олександра Леменова "ДБР: реквієм за "правоохоронною" мрією" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".