Керченський міст уже "обкатали" байкери одіозного мотоклубу "Нічні вовки"

16 травня 08:39

В окупованому Криму відкрили рух для автомобілів по Керченському мосту.

 

Близько 5:30 розпочався рух автомобілів по Керченському мосту, який офіційно відкрили у вівторок, 15 травня. Назустріч один одному з боку Кубані та Криму їдуть колони, прикрашені російськими прапорами і кульками. "Обкатали" міст і представники одіозного мотоклубу "Нічні вовки", повідомляє портал "Кримінформ".

"Автомобілі почали збиратися на під'їзних дорогах до Кримського мосту о 3:00. У Керчі колону починають близько 70 машин журналістів, блогерів та громадських діячів, за ними слідують сотні байкерів і місцеві жителі. Групу байкерів зібрав лідер мотоклубу "Нічні вовки" Олександр Залдостанов, відомий як Хірург. Він взяв з собою прапор так званої П'ятої імперії - російський триколор, на якому розміщений герб СРСР, а в ньому - двоголовий орел", - йдеться в повідомленні.

Учасникам руху перед початком роздали брошури з інформацією про міст і правилами дорожнього руху.

Зазначається, що відсьогодні їздити по Керченському мосту зможуть всі легкові автомобілі та пасажирські автобуси. При цьому водіям потрібно враховувати обмеження швидкості - 90 кілометрів на годину. Зупинятися на мосту навіть для красивого фото заборонено правилами дорожнього руху. Для вантажівок рух буде відкрито восени цього року.

Читайте також: Відкриття Керченського мосту напередодні річниці депортації кримських татар є особливо цинічним - Порошенко

Нагадаємо, що відкриття Керченського мосту засудили в Британії та США. У Держдепі, окрім іншого, вважають також, що цей інфраструктурний об'єкт заважає навігації та судноплавству.

В Євросоюзі також засудили будівництво Кримського мосту, назвавши його порушенням державного суверенітету України. Протест висловили Міністерство закордонних справ України і президент Петро Порошенко, які нагадали про судові позови проти РФ у зв'язку з незаконним будівництвом в акваторії Азовського моря.

Україна проводить екологічну експертизу щодо будівництва Росією Керченського мосту. У разі підтвердження загрози екологічної катастрофи, Київ звернеться до країн Чорноморського співробітництва. Крім того, за словами посла США в Україні Марі Йованович, будівництво Керченського мосту заважає транспортному сполученню України з міжнародними ринками.

Докладніше читайте у матеріалі Володимира Кравченка "Азовське озеро". Керченський міст закриває українське Приазов'я" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".