Капітан судна "Норд" зник — адвокат

28 сiчня 21:23

Адвокат Могильницький заявляє про зникнення свого підзахисного з 26 січня.

 

Капітан риболовецького судна "Норд" Володимир Горбенко, справу якого повинні розглянути в Оболонському суді 1 лютого, з 26 січня не виходить на зв'язок. Про це повідомив його адвокат Максим Могильницький у Facebook.

"Капітан риболовецького судна "Норд" Володимир Горбенко пропав без вісті. За словами родичів, у минулу суботу близько полудня Володимир пропав з дому, і ніхто його з тих пір не бачив. На зв'язок з рідними та адвокатами капітан не виходить", - написав Могильницький.

За словами адвоката, капітан зникає не вперше. У квітні 2018 року його зняли з борту судна "Норд" співробітники СБУ. Лише через п'ять годин стало відомо про його місцезнаходження.

"Тому підстави для занепокоєння, як бачите, у нас дуже серйозні", - підкреслив він.

У Нацполіції повідомили, що інформацію про зникнення Горбенка перевіряють. При цьому спікер Служби безпеки України Олена Гітлянська запевнила, що дані про затримання капітана від співробітників СБУ не надходили.

Нагадаємо, прокуратура АР Крим скерувала до суду кримінальне провадження стосовно капітана кримського судна "Норд" Володимира Горбенка. Йому інкримінують ч. 1 статті 249 (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) і ч. 2 статті 332-1 (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї) Кримінального кодексу України.