Канада виділить Україні 24 млн дол на підтримку виборчої реформи

07 грудня 08:42

Між тим частина цих грошей має бути спрямована на спостереження за виборами.

 

У Міністерстві закордонних справ Канади повідомили про те, що держава виділить Україні 24 мільйони доларів на підтримку виборчої реформи, гендерної рівності, інклюзивного урядування та спостереження за виборами. У дипломатичному відомстві також заявили, що Канада залишається непохитним партнером України, передає "Укрінфом".

"Канада - непохитний партнер України. Сьогодні міністр закордонних справ Христя Фріланд та міністр міжнародного розвитку Марі-Клод Бібо оголосили про виділення Канадою до 24 млн дол на підтримку виборчої реформи, спостереження за виборами, гендерної рівності та інклюзивного урядування в Україні", - повідомили у МЗС.

У міністерстві додали, що "місії спостереження за виборами роблять важливий внесок до посилення демократичних інституцій".

"Канада допоможе Україні, відрядивши значну кількість канадських спостерігачів на підтримку як канадської двосторонньої моніторингової місії, так і - якщо її буде сформовано наступного року - спостережної місію ОБСЄ", - запевнили у МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що підтримка Канади буде зосереджена на "збільшенні демократичної участі громадянського суспільства, підвищенні ролі жінок у демократичних процесах та боротьбі із поширенням дезінформації й стороннім втручанням".

"Канада - разом із Україною на її шляху до втілення реформ, серед яких: зміцнення демократичних інституцій, заохочення участі у політиці жінок, розбудова громадської впевненості у виборчих процесах та запобігання шахрайству, залякуванню та насильству", - підсумували у канадському МЗС.

Як повідомлялося, наступного року Канада надішле своїх спостерігачів на президентські та парламентські вибори в Україну.

У березні 2019 року в Україні повинні пройти президентські вибори, у жовтні – вибори до парламенту.

Зазначимо, що у президентських виборах мають намір взяти участь вже більше 30 політиків. За словами генерального директора ВГО "Комітет виборців України" Олексія Кошеля, третина потенційних кандидатів у президенти є фігурантами кримінальних справ, що являє собою "цікавий феномен".