Кабмін звільнив підозрювану в корупції голову Держаудиту Гаврилову

30 вересня 10:53

Суд вперто відмовлявся відсторонювати чиновницю від посади на час розслідування.

 

Кабінет міністрів України в неділю, 29 вересня, звільнив Лідію Гаврилову з посади голови Державної аудиторської служби (ДАСУ), повідомляє "Урядовий портал".

"Зроблено низку кадрових призначень. Зокрема: у Державній аудиторській службі України Гаврилову Лідію Володимирівну – (звільнити) з посади голови", - йдеться у повідомленні.

У січні минулого року Гавриловій оголосили підозру у незаконному збагаченні на суму близько 10 млн гривень та декларуванні недостовірних відомостей.

Суд не став відсторонювати чиновницю від посади на час розслідування, на її захист став уряд Володимира Гройсмана – на одному із засідань вона надала суду листа з рекомендацією залишити голову аудиторської служби на посаді.

Нагадаємо, 23 січня 2018 року детективи НАБУ повідомили Лідії Гавриловій про підозру у незаконному збагаченні на суму близько 10 млн грн та декларуванні недостовірних даних (ч. 3 статті 368-2, стаття 366-1 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, у 2015-2017 роках чиновниця стала власницею квартири та двох паркомісць у Києві, позашляховика й інших активів, законність набуття яких підтвердити не вдалося. Під час обшуку за місцем проживання у Гаврилової вилучили 112,8 тисяч доларів і 8,5 тисяч євро готівкою. У її деклараціях за той самий період знайшли недостовірні відомості.

25 січня суд обрав Гавриловій запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання терміном на 60 діб. При цьому суд відмовив САП у задоволенні клопотання про відсторонення голови Держаудитслужби від посади на час розслідування.

У березні 2019 року справу про незаконне збагачення Гаврилової закрили, за місяць до цього Конституційний суд скасував кримінальну відповідальність за незаконне збагачення.