Кабмін звільнив главу "Укрзалізниці" — Гончарук

29 сiчня 14:21

Наглядова рада "Укрзалізниці" розглядала також варіант роботи Кравцова в Міністерстві інфраструктури.

 

Кабінет міністрів України погодив звільнення глави "Укрзалізниці" Євгена Кравцова, повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук. За словами глави уряду, це важливий крок для перезавантаження "такої великої державної компанії". Таке рішення Кабмін прийняв під час засідання, 29 січня.

Однак Гончарук не уточнив, чи перевели Кравцов на роботу в Мінінфраструктури, але повідомив, що уряд оголосить новий конкурс на посаду глави "Укрзалізниці".

Як зазначили в "Інтерфакс-Україна", посилаючись на джерела, Наглядова рада "Укрзалізниці" розглядав як розірвання контракту з Кравцовим, так і переведення його на роботу в Мінінфраструктури.

Раніше прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що влада України планує передати національному оператору залізниць Німеччини Deutsche Bahn AG, з яким вже підписано меморандум про співпрацю в управління на 10 років АТ "Укрзалізниця".

Проте пізніше в Deutsche Bahn офіційно спростували заяву прем'єр-міністра: "Німецький залізничний оператор Deutsche Bahn буде надавати "Укрзалізниці" консультативні послуги", - зазначили в компанії.

Передувало всьому те, що між Deutsche Bahn і Міністерством інфраструктури України в Давосі був підписаний "Меморандум про взаєморозуміння".