Кабмін зняв обмеження з зарплат керівників держорганів

27 травня 14:13

Осіб, які займають такі посади, виключили з відповідної постанови місяць тому.

 

Керівників центральних органів влади та інших державних органів виключили з переліку держчиновників, розмір місячної заробітної плати яких дорівнює посадовому окладу.

Таке положення закріплено в постанові № 324 від 29 квітня, оприлюдненій на його сайті 27 травня. Воно вносить зміни в постанову Кабміну №43 від 14 лютого 2015 року: "Установити, що у 2015 році місячна заробітна плата членам Кабінету Міністрів України, керівникам центральних органів виконавчої влади та інших державних органів (крім органів, підрозділи яких беруть участь у проведенні антитерористичної операції) нараховується в розмірі посадового окладу".

При цьому слова "крім органів, підрозділи яких беруть участь у проведенні антитерористичної операції" замінюються словами "крім керівників органів, підрозділи яких беруть участь у проведенні антитерористичної операції".

Раніше DT.UA писало, що обмеження зарплат суддів, народних депутатів, державних службовців 7 або 10 мінімальними зарплатами, передбачене ухваленим у рамках бюджетного процесу Законом "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України", може остаточно розвалити державний апарат.