Кабмін збільшив зарплати тренерам та стипендії переможцям змагань

14 серпня 21:43

Стипендії спортсменам та тренерам буде істотно збільшено.

 

Кабінет Міністрів схвалив проект Указу Президента України "Про стипендії Президента України для видатних, молодих і перспективних спортсменів України з олімпійських видів спорту та їх тренерів". Про це повідомляє Урядовий портал.

Згідно з рішенням, будуть збільшені не лише стипендії спортсменам та їх тренерам, а й переможцям олімпіад - до 32 тисяч гривень для переможців Олімпіад, і 26 тисяч гривень - для переможців чемпіонатів.

Чемпіони Європи будуть претендувати на стипендію в розмірі 9 прожиткових мінімумів, а за друге і третє місця - 8 і 7 мінімумів відповідно. Тренери отримуватимуть 50% від розміру стипендії своїх спортсменів.

Так, спортсмени, які посіли 1-3 місця на чемпіонатах світу в найближчій до дорослим віковій групі, повинні отримувати від 8 до 6 прожиткових мінімумів (це від 19 до 13 000 гривень сьогодні), чемпіонатах Європи - від 6 до 4 прожиткових мінімумів.

Для переможців і призерів Юнацьких Олімпійських ігор, чемпіонатів світу або Європи серед юніорів (юніорок) - 3 прожиткових мінімуму.

"Заробітна плата тренерів-викладачів ДЮСШ збільшиться від 20 до 70% завдяки додатковим коефіцієнтом від 1,7 до 1,2 до посадового окладу. Я дуже щасливий, що ми змогли, якщо не прибрати, то зменшити різницю між зарплатою вчителів фізкультури в школі і зарплатою тренерів дитячо-юнацьких спортивних шкіл", - розповів міністр молоді та спорту Ігор Жданов.