Кабмін вніс до держреєстру 42 об'єкти культурної спадщини національного значення

24 травня 14:34

До реєстру потрапили 39 пам'яток архітектури Закарпатської області та два об'єкти культурної спадщини міста Полтави.

 

Кабінет міністрів вніс до Державного реєстру нерухомих пам'яток України 42 об'єкти культурної спадщини за категорією національного значення.

Як повідомляє прес-служба Міністерства культури, до Державного реєстру нерухомих пам'яток України внесено 39 пам'яток архітектури Закарпатської області (Великоберезнянський район – 9, Виноградівський район – 5, Міжгірський район – 11, Мукачівський район – 2, Рахівський район – 6, Хустський район – 6), 2 об'єкти культурної спадщини міста Полтави (Будинок земства 1905 рік, Дворянське зібрання 1810 рік) та Костьол Успіння Богородиці (1826 рік) в місті Умань Черкаської області.

Пам'ятки культурної спадщини, що увійшли до постанови Кабінету міністрів України, рекомендовані наказами Міністерства культури.

У Міністерстві культури нагадали про розроблену Концепцію впровадження електронного обліку і презентації об'єктів культурної спадщини та культурних цінностей на 2017–2020 роки, а також розроблену та затверджену уніфіковану схему метаданих для електронного обліку музейних цінностей.