Кабмін усунув голову "Укртрансбезпеки" і призначив службове розслідування

11 квiтня 14:25

Подання про звільнення Ноняка з посади керівника "Укртрансбезопасности" подав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

 

Кабінет міністрів відсторонив від посади голови Державної служби України з безпеки на транспорті ("Укртрансбезпека", ГСБТ) Михайла Ноняка, повідомив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк.

"Щойно уряд схвалив подання міністра інфрастуктури Володимира Омеляна і прийняв рішення про відсторонення керівника ДСБТ Михайла Ноняка від займаної посади і призначив відносно нього службове розслідування. Переконаний, що всі факти які виявила антикорупційна перевірка МІУ, будуть ретельно вивчені та досліджені", - написав він на своїй сторінці Facebook.

У березні 2018 року міністр інфраструктури Володимир Омелян вніс до Кабміну подання про звільнення Ноняка з посади керівника "Укртрансбезпеки".

Пізніше прем'єр міністр України Володимир Гройсман наполягав на забезпеченні габаритно-вагового контролю на дорогах. "Контроль необхідно забезпечити. Ми витрачаємо мільярди гривень на будівництво, потім транспорт навантажують і перевантажують і таким чином руйнують дороги. За різними оцінками, близько 50% транспорту їздить з порушеннями вагових норм. Ми повинні це зупинити", - заявляв глава уряду.