Кабмін створив Національну телерадіокомпанію

07 листопада 20:58

Нова телерадіокомпанія замінить ряд державних телерадіокомпаній, які ліквідуються.

 

Кабінет Міністрів України прийняв рішення про створення публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України". Про це повідомляє прес-служба уряду.

Згідно з постановою, 100% ПАТ "Національна громадська телерадіокомпанія України" належить державі, а керує новою компанією Державний комітет телебачення і радіомовлення.

Статутний капітал товариства буде сформований за рахунок майна ряду ліквідованих компаній. Для цього будуть ліквідовані Національна телекомпанія, Національна радіокомпанія україни, Державна телерадіокомпанія "Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення", Державна телерадіокомпанія "Культура", обласні державні телерадіокомпанії, Державна телерадіомовна компанія "Крим", державні організації "Київська державна регіональна телерадіокомпанія", "Севастопольська регіональна державна телерадіокомпанія", Криворізька регіональна державна телерадіокомпанія "Криворіжжя", "Новгород-Сіверська регіональна державна телерадіокомпанія "Сіверська" та Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм".

Читайте також: Нацрада з ТБ закликає телеканали відмовитися від російських фільмів

У квітні Рада прийняла закон "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України". Закон містить норму, згідно з якою забороняється втручання державних органів та органів місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб, а також недержавних організацій, у діяльність телекомпанії з метою встановлення цензури, попереднього контролю і незаконного впливу на зміст поширюваної інформації.

Встановлюється також, що держава забезпечуватиме належне фінансування компанії, що передбачається окремим рядком у державному бюджеті України і повинно складати не менше 0,2% витрат держбюджету за попередній рік.