Кабмін оголосив новий конкурс на посаду голови Держагентства з питань кіно

29 листопада 11:41

При цьому якщо Юлія Сінкевич оскаржуватиме результати попереднього конкурсу в суді, то рішення суду мають врахувати.

 

Уряд оголосив новий конкурс на посаду голови Держагентства з питань кіно, повідомив на пресконференції міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський. За його словами, відповідне рішення ухвалили у середу, 27 листопада.

При цьому заступник міністра Анатолій Максимчук повідомив про те, що якщо генпродюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінкевич оскаржуватиме результати конкурсу в суді, то рішення суду буде враховане, передає агентство "Укрінформ".

"Якщо буде судове рішення, що були якісь порушення, то відповідно, треба буде поновити права цієї людини, і від того, яким буде рішення суду, залежатиме те, як держава має на це реагувати. Ми не можемо передбачити, що саме буде написано у рішенні суду", - сказав він.

У серпні голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко написав заяву про звільнення з посади за власним бажанням. Він заявив, що вважає свою місію на цій посаді завершеною. Іллєнко був призначений головою Держкіно у серпні 2014 року, до цього він обіймав посаду голови громадської ради при агентстві. Кабмін схвалив відставку Іллєнка.

Під час конкурсу на цю посаду Юлія Сінкевич набрала найвищу кількість балів серед шести кандидатів, але не пройшла. Конкурс проводило Нацагентство з питань державної служби. Затвердження на посаду має відбутися після співбесіди в Кабінеті міністрів.