Кабмін дозволив дівчаткам навчатися у військових ліцеях

15 травня 13:16

За словами Ірини Фріз, кілька військових ліцеїв готові вже цього року прийняти на навчання юних українок.

 

Український уряд дозволив дівчаткам навчатися у військових ліцеях. Таке рішення Кабінет міністрів прийняв під час засідання у середу, 15 травня.

"Міністром оборони сьогодні внесено з голосу зміни до положення про військові ліцеї, яке тепер буде передбачати набір дівчат для навчання у військових ліцеях", - повідомила в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" міністр у справах ветеранів Ірина Фріз.

Вона додала, що кілька ліцеїв, у тому числі ліцей Івана Богуна, вже в цьому році готові почати набір дівчаток. Ці установи вже обладнали для їх перебування.

Як повідомлялося, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе назвала Українську державу однією з найбільш "жіночих країн світу": жінки становлять 55% населення.

Вона зазначила, що спостерігається переосмислення ролі жінок в українському суспільстві. Відбувається стрімке збільшення їх ролі в політиці, і бізнесі. Постійно зростає кількість жінок-підприємців, які відкривають власний бізнес і домагаються успіху.

Однак незважаючи на це, у Верховній Раді лише 12% депутатів - жінки. Набагато краще справа йде на місцях: у сільських радах 51% депутатів – жінки.

За даними опитування GfK Ukraine, більшість українців поділяють такі гендерні стереотипи як: "кожна жінка повинна бути, насамперед, дружиною і матір'ю" (67% вибрали це твердження), "чоловік повинен повністю забезпечувати сім'ю" (61%), "чоловік у будь-якому випадку повинен бути главою сім'ї" (57%).