Ізраїльський наркобарон утік від СБУшників зі своїм американським паспортом

16 серпня 23:36

Співробітники спецслужби прогавили екстрадованого під час проходження рамки металодетектора в аеропорту.

 

За даними DT.UA, ізраїльський наркоторговець Амос Дов Сільвер здійснив втечу в аеропорту "Бориспіль" після того, як з нього зняли наручники і браслет для проходження через рамку металодетектора. Примітно, що наркобарона супроводжували не співробітники групи "Альфа" СБУ, що було б логічно в рамках процедури екстрадиції, а оперативники Головного управління з боротьби з коруцією і організованою злочинністю (управління К).

У свій час відомого наркоторговця, на якого ізраїльські правоохоронці полювали більше 10 років, затримували підлеглі генерал-лейтенанта Василя Пісного. Зараз, як відомо, керівником управління К є Іван Баканов, який керує всією Службою безпеки України у статусі виконувача обов'язків.

Джерело в СБУ повідомило DT.UA, що перед проходженням прикордонних і митних процедур співробітники Служби видали Сільверу на руки паспорт громадянина США. Не наділи на нього наручники після проходження рамки і не пристібнули екстрадованого до себе.

З незрозумілої причини служба безпеки аеропорту вирішила оглянути ручну поклажу співробітників СБУ, які мали доставити наркоділка до Ізраїлю. Під час огляду спортивних сумок, вони повернулися спиною до Сільвера. І той, обійшовши рамку в зворотному напрямку, втік від СБУшників.

Зазначимо, що інцидент стався напередодні візиту до України прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху.

Читайте також: Мексиканський наркобарон Ель Чапо отримав довічний термін у США

Громадянин Ізраїлю Амос Дов Сільвер утік від українських правоохоронців в аеропорту "Бориспіль" перед екстрадицією до Тель-Авіва 16 серпня. Прокуратура Києва зареєструвала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 393 (втеча з місця позбавлення волі або з-під варти) Кримінального кодексу. У СБУ проводять службове розслідування, а співробітників, які конвоювали наркобарона, тимчасово відсторонили від виконання службових обов'язків.

Засновника мережі онлайн-продажу марихуани та інших наркотичних речовин Telegrass затримали на території України в березні. Перед цим прокуратура Ізраїлю висунула йому і ще 26 особам звинувачення в наркотрафіку, відмиванні грошей тощо. Арешти проводилися в Ізраїлі, Україні, Німеччині та США. Сільвера тримали в Лук'янівському СІЗО, згодом його відпустили під домашній арешт.