Ізраїль прискорив процес надання статусу біженців українцям

08 листопада 17:50

Набули чинності зміни у нормативно-правових актах Ізраїлю, які регулюють процедуру розгляду звернень українців про отримання статусу біженця.

 

Уряд Ізраїлю спростив порядок розгляду звернень громадян України про отримання статусу біженця, повідомляє Департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України в Facebook.

Повідомляється, що 17 жовтня набули чинності зміни у нормативно-правових актах Ізраїлю, які регулюють процедуру розгляду МВС звернень українців про отримання статусу біженця.

"Зазначені зміни передбачають прискорений процес розгляду клопотань про надання статусу біженця за умови, що такі клопотання подаються громадянами іноземних держав, які за рішенням Служби народонаселення та імміграції МВС Ізраїлю визнані безпечними для їх повернення в ці країни", - сказано в повідомленні.

За результатами оцінки поточної ситуації в Україні фахівці МВС і МЗС Ізраїлю прийняли рішення про включення України до переліку країн, в які безпечно повертати громадян, яким було відмовлено у наданні політичного притулку.

Такий порядок розгляду звернень про надання статусу біженців може також застосовуватися при розгляді клопотань українців, які мешкають в Донецькій та Луганській областях.

Наголошується, що введення нового порядку розгляду звернень громадян України про надання статусу біженця розглядається ізраїльською стороною як оперативний захід, мета якого - обмежити можливості несумлінного використання механізму легального працевлаштування на території країни, передбаченого положеннями ізраїльського законодавства у сфері біженців.

Нагадаємо, що в травні українська та ізраїльська сторони у присутності прем'єр-міністрів двох країн – Володимира Гройсмана і Біньяміна Нетаньяху підписали ряд документів про двосторонню співпрацю. Зокрема – у галузі охорони здоров'я, взаємодопомоги в митних питаннях та запобіганні надзвичайних ситуацій.