Із законопроекту про Донбас вилучили відповідальність співробітників окупаційної адміністрації

16 сiчня 14:23

Норма декларувала кримінальну відповідальність співробітників окупаційної адміністрації. У Раді не знайшлося достатньої кількості депутатів, щоб підтвердити правку.

 

При розгляді законопроекту про деокупації Донбасу №7163 Верховна Рада не змогла підтвердити схвалену Комітетом з питань національної безпеки і оборони правку №224. За проголосувало 82 депутати.

До другого читання комітет підтримав таку норму: "Особи, які беруть участь у збройній агресії Російської Федерації або залучені до участі в окупаційній адміністрації Російської Федерації, несуть кримінальну відповідальність за діяння, що порушують законодавство України та норми міжнародного гуманітарного права.".

Оскільки правка не була підтверджена, то в остаточному тексті закону цієї норми не буде.

Віце-спікер парламенту Ірина Геращенко зазначила, що норми про відповідальність повинні регулюватися законом про амністію в Донбасі.

Рада прийняла в першому читанні законопроект "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" 6 жовтня 2017 року. До другого читання було подано 673 поправки, з них 374 були відхилені.