Іран готовий спільно з Україною розслідувати причини авіакатастрофи МАУ

15 лютого 20:53

Голова МЗС Ірану заявив про готовність співпрацювати зі слідчими органами України.

 

Глава Міністерства закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф підтвердив готовність Тегерана співпрацювати з Україною при розслідуванні обставин катастрофи літака МАУ в Тегерані. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС Ірану.

"Зариф заявив на зустрічі про готовність Ірану співпрацювати з Україною в рамках розслідування", - йдеться в повідомленні.

Також міністр нагадав, що "іранська сторона взяла на себе відповідальність і необхідно уникати політизації цього питання".

Зариф додатково підкреслив, що на даний момент над розшифровкою "чорних ящиків" ніхто не працює.

Раніше п'ять країн, що входять в міжнародну групу з розслідування авіакатастрофи, звернулася до Ірану з проханням передати бортові самописці з українського Боїнга на розшифровку Франції. Влада Ірану заявила про те, що проведуть експертизу самописців в присутності української сторони, але передавати третім особам самописці не будуть. Глава МЗС Вадим Пристайко заявив про те, що переговори з цього питання з Тегераном активно ведуться. А главу РНБО України запросили в Іран для спільного розслідування причин катастрофи " Боїнга в неполітизованій обстановці.