Інформатора "ЛНР" засудили до 4,5 років позбавлення волі

08 сiчня 15:57

Житель Рубіжного збирав інформацію про особовий склад сил АТО.

 

Тернопільський міський районний суд виніс вирок інформатору підтримуваного Росією терористичного угруповання "ЛНР" у вигляді чотирьох з половиною років позбавлення волі, повідомив прес-центр Служби безпеки України. Співробітники СБУ затримали чоловіка ще в листопаді 2016 року.

"За матеріалами Служби безпеки України засуджено до позбавлення волі інформатора терористичної організації "ЛНР", - повідомили в СБУ.

За інформацією слідства, мешканець Рубіжного збирав для бойовиків "ЛНР" інформацію про сили Антитерористичної операції на території регіону. Зловмисника, зокрема, цікавили відомості щодо кількості особового складу і техніки підрозділів Збройних Сил України, які на той час дислокувалися в місті. Також чоловік збирав інформацію про переміщення військовослужбовців та техніки через залізничну станцію. Отримані данні, зловмисник передавав так званій "народній міліції ЛНР".

"Також поплічник терористів намагався залучити до протиправної діяльності місцевих жителів. У листопаді 2016 року співробітники СБУ затримали інформатора бойовиків у його власному помешканні", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Зазначено, що Тернопільський міський районний суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само матеріальне, організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді чотирьох з половиною років ув'язнення. Вирок набув законної сили.

Раніше жительку Сєвєродонецька Луганської області засудили до трьох років ув'язнення із випробувальним терміном та спеціальною конфіскацією майна за те, що вона закликала у соцмережах визнати терористичну організацію "ЛНР" та приєднати частину української території до РФ.