Інформатора бойовиків "ЛНР" засудили до чотирьох років ув'язнення

22 листопада 16:46

Протягом травня-серпня 2016 року спільник терористів, перебуваючи в місті Алчевськ, збирав інформацію про українську армію.

 

У Луганській області засуджено громадянина України за сприяння діяльності терористичної організації "ЛНР" та інформування бойовиків про дислокацію українських військ, повідомляє прес-служба регіональної прокуратури.

Як встановили правоохоронці, протягом травня-серпня 2016 року спільник терористів, перебуваючи в місті Алчевськ, за допомогою агентурної мережі збирав інформацію. Дані про дислокації особового складу підрозділів, військової техніки та фортифікаційних споруд ЗСУ на території Попаснянського району Луганської області він передавав представникам "ЛНР" за допомогою мобільного зв'язку.

У серпні минулого року при спробі перетину контрольного пункту в'їзду-виїзду "Станиця Луганська" пособника терористів затримали і йому призначили запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Суд визнав інформатора терористів винним у сприянні діяльності "ЛНР" і призначив покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі без конфіскації майна.

Раніше Приморський райсуд Одеси засудив до 4 років і 5 місяців позбавлення волі організатора шпигунської мережі терористів "ДНР". Оперативники СБУ затримали організатора мережі при перетині лінії розмежування для отримання інформації від агентів.