Харківський телеоператор Макарюк отримав статус потерпілого через місяць після нападу на нього

19 липня 20:10

Поліцейських до потерпілого не пускали медики.

 

допитали Слідчі поліції харківського телеоператора Вадима Макарюка, побитого під час зйомки заворушень на ринку "Барабашово", через місяць після нападу на нього.

Макарюка побили 7 червня, і до вечора четверга, 18 липня, медики забороняли поліцейським проводити з потерпілим будь-які слідчі дії. З тієї ж причини у Макарюка до вчорашнього дня не було статусу потерпілого, пояснили в обласній поліції.

Нагадаємо, що 7 червня в Харкові на території торгового центру "Барабашово" між двома групами людей сталися сутички, в результаті яких постраждали дев'ятеро осіб, зокрема телеоператор Вадим Макарюк. Група невідомих жорстоко побила журналіста ногами і розбила його камеру.

Медики оцінюють стан потерпілого як важкий, у Макарюка діагностували перелом носа і крововилив у мозок.

За підозрою в нападі на журналіста затримали харків'янин Сергія Козлюка, Олега Радченка, Іллю Альошкіна і Михайла Базалея. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Підозрюваним інкримінують ч. 3 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста), ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) і ч. 1 ст. 347 (умисне пошкодження або знищення майна журналіста) Кримінального кодексу України.