Грузія може підтримати бойкот української делегації в ПАРЄ

28 вересня 01:28

Остаточне рішення про участь Грузії в осінній сесії підтвердить глава делегації.

 

Делегація Грузії ймовірно відмовиться брати участь в жовтневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи. Про це заявив представник Грузії в ПАРЄ, депутат грузинського парламенту від партії Європейська Грузія Георгій Канделакі, повідомляє LB.

"Я підтримую цей бойкот. Я з самого початку виступав за це. Незважаючи на те, що в липні це голосування (щодо відновлення повноважень делегації РФ - ред.) було не на нашу користь", - заявив він.

Він також зазначив, що остаточне рішення про участь Грузії в осінній сесії підтвердить глава делегації.

За словами Канделакі, відсутність у ПАРЄ представників країн виступили проти повернення Росії, а саме України, Грузії, Польщі, Литви, Латвії та Естонії поставить організацію в скрутне становище.

Грузинський депутат зазначив, що наступного тижня в ПАРЄ відбудуться урочисті заходи з нагоди 70-річчя з дня заснування Ради Європи, тому в грузинських делегатів і українських колег "немає причин піднімати келих з шампанським з росіянами".

Верховна Рада сформувала делегацію для роботи в ПАРЄ. До неї увійшли 12 депутатів: сім представників "Слуги народу" і по одному депутату від "Голосу", "Європейської Солідарності", "Батьківщини", "Опозиційної платформи - За життя" та групи "За майбутнє". Главою делегації обрано Єлизавету Ясько з президентської фракції.

23 вересня в новій українській делегації заявили про те, що вони офіційно відмовилися від участі в осінній сесії ПАРЄ.