Гройсман запевнив у своєчасності початку опалювального сезону

07 вересня 12:24

Прем'єр пояснив для чого необхідна перевірка субсидиантов.

 

Україна повністю готова до початку опалювального сезону, який розпочнеться вчасно. Запасів газу для цього у держави достатньо. При цьому відповідальність за опалення і гарячу воду лежить саме на місцевій владі. Про це в п'ятницю, 7 вересня, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

"Я звертаюся до всіх політиків: не лякайте людей зривом опалювального сезону. Україна готова. Запаси газу є, з електроенергією проблем немає, система працює в штатному режимі. Я хочу підкреслити ще раз: відповідальність за опалення, світло, гарячу воду лежить на місцевій владі", - заявив Гройсман.

У той же час він підкреслив, що опалювальний сезон в Україні розпочнеться вчасно.

"З початку нового опалювального сезону ми зробимо все, щоб через механізм субсидій захистити кожного громадянина України. Всіх, хто потребує цієї допомоги", - зазначив Гройсман.

За словами прем'єра, процес перевірки субсидиантов потрібен у зв'язку з тим, що лише в Київській області 20 тис осіб отримують подвійні субсидії.

Нагадаємо, в липні міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко заявив про те, що в країні спостерігається відставання від графіка підготовки регіонів до опалювального сезону. Крім того він зазначив, що мешканці трьох міст в наступному опалювальному сезоні ризикують залишитися без тепла. За словами Зубка, через вкрай низького рівня розрахунків за газ теплопостачальних підприємств під ударом можуть опинитися мешканці смт.Коцюбинське (Київська область), р. Сміла (Черкаська область) і р. Шепетівка (Хмельницька область).