Грип та ГРВІ в Україні: захворюваність не перевищує епідемічний поріг

23 березня 01:33

Грип - важке захворювання: минулого тижня в Україні від грипу померла жінка.

 

Центр грипу та ГРВІ МОЗ опублікував дані за минулий тиждень по захворюваності. Заклади охорони здоров'я, що здійснюють рутинний нагляд, повідомляють, що показник захворюваності становить на даний момент 398,3 на 100 тисяч населення, що на 23,2% менше рівня епідемічного порогу в Україні.

Але хоча епідемії грипу в Україні не спостерігається, хворих багато: з початку епідсезону, з 1 жовтня 2018 року, перехворіли на грип та ГРВІ понад 11% населення країни. За минулий тиждень зареєстровано один летальний випадок - померла жінка, а всього за епідсезон померло 48 осіб, з них 7 - діти, повідомляє прес-центр МОЗ.

В основному люди вважають за краще лікуватися вдома, однак 3,1% хворих були госпіталізовані. 74,1% всіх хворих - діти і підлітки до 17 років.

На звітному тижні на грип та ГРВІ захворіли 153 340 осіб, з них 66,9% діти до 17 років. Серед дорослих захворюваність знижується, а серед дітей, хоч і незначно, але зростає.

МОЗ нагадує, що єдиним видом профілактики грипу яляется вакцинація.



Детальніше про протидію грипу читайте у матеріалі Ольги Скрипник "Ольга Голубовська: "Грип не буде чекати, поки сімейний лікар на третій день прийме хворого і вирішить, куди його спрямувати"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".