Гриневич пообіцяла українським школярам безкоштовні підручники

26 червня 11:03

Фінансування закупівлі навчальних матеріалів для шкіл буде вестися навпіл з місцевими бюджетами, заявила глава Міносвіти.

 

У наступному навчальному році підручники для учнів українських шкіл будуть безкоштовними, заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

"Так, підручники будуть безкоштовними. Ви знаєте, що під час фінансово-економічної кризи, яка відбулася після Революції Гідності у нас був один рік, коли було фінансування підручників "50:50". Зараз ми цю другу половину дофінансовуємо через місцеві бюджети. І цього навчального року діти знову отримають безкоштовні підручники", - цитує заяву очільника Міносвіти "Укрінформ".

За її словами, на сучасному етапі в Україні змінюється зміст і стандарти освіти, і зміст підручників буде змінюватися разом з ними.

Читайте також: Рішення проблеми НАУ стане для нової команди Міносвіти іспитом з боротьби з корупцією - активіст

Нагадаємо, 19 лютого Президент Петро Порошенко підписав закон про безплатне забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх навчальних закладів та педагогічних працівників.

Лілія Гриневич, що тоді ще була народним депутатом України, з парламентської трибуни заявила, що на ці цілі Міністерству освіти і науки України необхідно 235 млн грн. Ці кошти є в резерві освітньої субвенції, оскільки дане питання раніше обговорювався з Міністерством фінансів.