Гриценко про наступ бойовиків: "Україна вимушено має призупинити підготовку нормандської зустрічі"

18 лютого 11:46

Росія пішла на загострення ситуації, зазначив Анатолій Гриценко.

 

Росія грубо порушила не лише старі Мінські домовленості, але вже й останні Паризькі домовленості про припинення вогню у Донбасі, написав у Facebook колишній міністр оборони Анатолій Гриценко. За його словами, через це Україна вимушено має призупинити підготовку нормандської зустрічі.

Політик зазначив, що Росія пішла на загострення ситуації, тому зараз українська влада повинна зробити наступне:

1. Скликати РНБО, зафіксувати масштаби порушень, все це - негайно передати в Раду Безпеки ООН, президенту Франції Емануелю Макрону, канцлерці Німеччини Ангелі Меркель, очільникам ЄС, НАТО, ОБСЄ.

2. Військовому командуванню віддати наказ жорстко, десятикратними за потужністю ударами, зупиняти агресивні дії противника на фронті - берегти життя українських солдат.

3. Публічно оголосити, що Україна вимушено призупиняє підготовку квітневої зустрічі в Нормандському форматі, у зв‘язку із грубим порушенням Росією домовленостей попередньої зустрічі.

Вранці 18 лютого російсько-окупаційні війська пішли у наступ на позиції українських військових поблизу Новотошківського, Оріхового, Кримського та Хутора Вільного. Вони вдарили із заборонених важких мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Під вогневим прикриттям спробували прорватися через лінію розмежування. У бою загинув один український військовий, ще четверо отримали поранення.