ГПУ змінила підозру Гримчаку

22 жовтня 17:38

Тепер колишнього заступника міністра підозрюють у зловживанні впливом.

 

Генпрокуратура змінила підозру колишньому заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрію Гримчаку із шахрайства на зловживання впливом, справу передають до НАБУ. Про це повідомила пресслужба ГПУ агентству "Інтерфакс-Україна".

"... змінено підозру на ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом). Наразі вирішується питання про передання кримінального провадження НАБУ за підслідністю", - поінформували у пресслужбі.

Нагадаємо, що 14 серпня Гримчак та рідний брат його дружини Ігор Овдієнко були затримані за підозрою у вимаганні 1,1 млн доларів хабара. За даними слідства, Овдієнко нібито допомагав Гримчаку в сприянні фірмі отримати дозвіл на будівельні роботи в Києві, їх викрили під час отримання коштів у сумі 480 тисяч доларів. Обом інкримінували шахрайство в особливо великих розмірах.

За даними ЗМІ, йдеться про лобіювання інтересів забудовників в історичній частині Києва та "вплив" на суддів Верховного суду. 16 серпня суд заарештував Юрія Гримчака із правом внесення 6 млн гривень застави.