ГПУ викликала для вручення підозр чотирьох суддів Окружного адмінсуду

30 липня 20:31

Суддів підозрюють у фіктивному проведенні конкурсів на посаду членів ВККС.

 

Генеральна прокуратура України викликала чотирьох суддів Окружного адміністративного суду Києва для вручення підозр. Відповідні повістки опубліковані на сайті відомства.

Голова суду Павло Вовк, а також судді Євген Аблов, Ігор Погребниченко та Іван Шепітко викликані до слідчого ГПУ на 2 серпня для вручення підозр і допиту в якості підозрюваних. Всі вони проходять по одній кримінальній справі, відкритій в квітні 2014 року і звинувачуються в перевищенні влади і службових повноважень, службовому підробленні, винесенні завідомо неправомірного вироку та інших злочинах.

Як повідомлялося, заступник генерального прокурора України отримав для підпису підозри на суддів Окружного адміністративного суду Києва.

Нагадаємо, що Генпрокуратура в п'ятницю, 26 липня, спільно з НАБУ провела ряд слідчих дій в Окружному адміністративному суді Києва.

Як повідомив керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури України Сергій Горбатюк, судді Окружного адміністративного суду Києва перевірялися на причетність до вчинення злочинів в ході розслідування справ Майдану. Зокрема на продемонстрованому відеозаписі з переговорів нібито керівництва ОАСК голова суду Павло Вовк дає вказівки адвокатам і суддям вирішувати питання щодо Вищої кваліфікаційної комісії суддів.