ГПУ відкрила кримінальну справу проти Ситника - ЗМІ

16 листопада 22:59

Директора НАБУ підозрюють у розголошенні таємниці слідства.

 

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження стосовно директора НАБУ Артема Ситника через ймовірне розголошення даних слідства.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерела в ГПУ.

Наголошується, що Ситника можуть вже у п'ятницю, 17 листопада, викликати на допит.

В той же час самого директора НАБУ в Україні поки немає. За даними видання, Ситник перебуває у відрядженні в Португалії.

ГПУ почала розслідування на підставі опублікованої в інтернеті аудіозапису, де людина з голосом, схожим на Ситника, розповідає журналістам деталі деяких резонансних справ.

У середу, 15 листопада, на засіданні антикорупційного комітету Верховної Ради депутат Антон Геращенко закликав ГПУ відкрити справу і перевірити цей запис.

Раніше повідомлялося, що Національне агентство з питань запобігання корупції на позачерговому засіданні в понеділок, 13 листопада, прийняв рішення про напрямі до суду протоколу про адміністративне правопорушення стосовно директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника.

Як зазначили в НАПК, Ситник дав довіреність на представлення його інтересів працівникам юридичного департаменту Національного антикорупційного бюро України, що може свідчити про можливе порушення законодавства в частині запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.