ГПУ підозрює Азарова в отриманні 140 млн грн за призначення міністра

04 жовтня 12:37

Разом з Азаровим під підозру потрапив і його син.

 

Генеральна прокуратура України оголосила про підозру колишньому прем'єр-міністру України Миколі Азарову, який втік з України у 2014 році, та його сину за отримання ними у 2010 році хабара на суму 140 мільйонів гривень. За даними ГПУ, чоловіки отримали хабар за призначення одного із міністрів. Про це у четвер, 4 жовтня, повідомила прес-служба Генпрокуратури.

"Встановивши наявність достатніх доказів для підозр особам, 02.10.2018, у відповідності до вимог ст. 278 Кримінального процесуального кодексу України, здійснено повідомлення про підозру колишньому прем'єр-міністру України та його сину – колишньому народному депутату України в одержанні в 2010 році хабара у вигляді грошових коштів в сумі понад 140 млн грн", - йдеться у повідомленні.

В ГПУ зазначили, що Азаров із сином отримали зазначені кошти за призначення на посаду першого віце-прем'єр-міністра. Їх підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368 (Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище – ред.) та ч. 5 ст. 27 (Види співучасників – ред.) Кримінального кодексу України. При цьому у даному випадку статті КК України діятимуть у редакції, яка була дійсна на момент вчинення кримінального правопорушення.

Нагдаємо, Микола Азаров був прем'єр-міністром України з березня 2010 року до кінця січня 2014 року. Після перемоги Революції гідності втік з України. Зараз живе в Росії.

Екс-прем'єр був оголошений Україною в міждержавний розшук за підозрою у розкраданні державних коштів.