ГПУ оскаржила відмову суду арештувати майно Ющенка

27 серпня 13:08

Апеляцію на рішення Печерського райсуду Києва розглянуть восени.

 

Генпрокуратура оскаржила відмову Печерського райсуду арештувати майно третього президента України Віктора Ющенка, повідомив начальник Другого слідчого відділу Управління спецрозслідувань ГПУ Андрій Радіонов у коментарі "Укрінформу". Апеляцію розгляне Київський апеляційний суд.

"Ми подали скаргу до Київського апеляційного суду на відмову Печерського райсуду арештувати майно Віктора Ющенка. Розгляд мав відбутися у цьому місяці, але перенесли на жовтень", - повідомив Радіонов.

Він зазначив, що прокуратура просить суд арештувати земельні ділянки і нерухомість колишнього президента. За словами Радіонова, адвокати колишнього очільника держави ознайомилися з матеріалами справи і невдовзі її направлять до суду.

Печерський районний суд Києва відмовився арештувати майно Віктора Ющенка, якого підозрюють у заволодінні державним майном вартістю 540 млн гривень.

Зокрема, Ющенка підозрюють у заволодінні будівлями і спорудами резиденції "Межигір'я", будинком у селі Нові Петрівці, а також земельними ділянками загальною вартістю 540 мільйонів гривень.

Провадження відкрили 25 грудня 2015 року. Ющенко інкримінують ч. 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) КК України.

За даними адвоката Ющенка Віталія Наума, прокуратура вважає, що Ющенко у 2002 році вступив у злочинну змову з засудженим за держзраду екс-президентом Віктором Януковичем з ціллю заволодіння останнім "Межигір'ям". У 2007 резиденція була виведена з державної власності.

Ющенко заперечує звинувачення Генпрокуратури у справі про заволодіння майном резиденції "Межигір'я". За його словами, у справі є політичний підтекст.