ГПУ оголосила про підозру Єжелю у справі про продаж двох бомбардувальників

11 березня 13:39

Два важких стратегічні бомбардувальники ТУ-95МС повинні були відправити в Росію. Збиток склав 24 млн грн.

 

Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури України склала повідомлення про підозру колишньому міністру оборони Михайлу Єжелю за порушення під час передачі військового майна в 2011 році.

"У подальшому це рішення надало можливість Міністерству оборони України здійснити неправомірне відчуження двох важких стратегічних бомбардувальників ТУ-95МС суб'єкту підприємництва, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді матеріальних збитків державі в особливо великому розмірі на суму понад 24 млн грн", - йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

За даними ГПУ, під час досудового розслідування встановлено місцезнаходження літаків та їх комплектуючих, на них накладено арешт, чим попереджена їх подальша реалізація в РФ.

Читайте також: Азаров нарешті помітив, що у Єжеля все погано

Єжель очолював Міністерство оборони з березня 2010 року до лютого 2012 року. Після Міноборони він працював радником колишнього президента України Віктора Януковича. У квітні 2013 року Єжель був призначений послом України в Білорусі. Звільнений президентом Петром Порошенком з цієї посади у травні 2015 року.

Нагадаємо, що ще в серпні 2014 року Генеральна прокуратура України пред'явила підозру колишньому міністру оборони Михайлу Єжелю в рамках розслідування кримінальних проваджень, які стосуються знищення тилового забезпечення української армії. Як заявив тоді генеральний прокурор України Віталій Ярема, органи прокуратури розслідували кримінальне провадження за підрив обороноздатності армії.