ГПУ не має в розпорядженні "списку Йованович"

29 березня 17:04

Відомство заявило, що не має повноважень щодо цієї інформації.

 

Генеральна прокуратура заявила, що не є розпорядником інформації про "списку недоторканних", який нібито посол США в Україні Марі Йованович передала генпрокурору Юрію Луценку.

Як заявили в Генпрокуратурі у відповідь на запит "Українських новин", відомство не є суб'єктом владних повноважень щодо запитуваної інформації.

Як відомо, 20 березня в інтерв'ю авторитетному американському виданню The Hill генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що посол США Марі Йованович нібито передавала йому список осіб, яких просила не піддавати кримінальному переслідуванню. У Держдепартаменті США заяву глави ГПУ спростували, назвавши його "відвертою вигадкою".

Народний депутат Світлана Заліщук висловила впевненість, що свою заяву Луценко не міг не погоджувати з президентом Петром Порошенком. На думку депутата, ця заява є частиною кампанії, спрямованої на дискредитацію НАБУ, а також американського посла за її різкі висловлювання про корупцію в Україні. У той же час у БПП дистанціювалися від заяви генпрокурора, вважаючи, що він ні з ким не радився, коли давав інтерв'ю.

Голова "Центру протидії корупції Віталій Шабунін заявив, що після демаршу Луценка Порошенко повинен звільнити його з посади генпрокурора.